miércoles, 18 de abril de 2007

P.I.T.A.S. SANT PAU

P.I.T.A.S.
(PLATAFORMA INDEPENDIENTE DE TRABAJADORES ASAMBLEARIOS DE SANT PAU)


Hola a tothom, Barcelona, 15-Abril-2007

Ja ha finalitzat (per aquest any ) el termini d’aportar la documentació per a optar a la carrera i promoció professional d’aquells treballadors interessats en cobrar mes salari.
Ha estat necessari llegir l’articulat del Conveni, un manual d’instruccions elaborat per la majoria del Comitè d’Empresa i una nota aclaridora del Departament de Recursos Humans. No crec que puguem mostrar-nos molt satisfets sobre la claredat de la redacció del Conveni en aquest tema (be, en gairebé tots els temes) ja que creiem que pràcticament cap treballador ha pogut omplir les sol·licituds sense que li sorgissin dubtes de si ho estava omplint correctament.
Hi ha treballadors que entenem que la Carrera i la Promoció Professional no es poden entendre exclusivament com una pujada salarial, sinó que pretenem que aquests conceptes es converteixin en un al·licient i desig de millora en cada una de les respectives professions. Entenem que aquests conceptes també haurien d’haver servit perquè TOTS els col·lectius poguessin haver accedit a una formació continuada sense traves, amb dies específics en el propi Conveni Col·lectiu, finançada, aquesta formació en la seva totalitat per l’Hospital, amb els diners que se’ns descompten cada mes de la nòmina, sense xantatges implícits en la presentació de treballs per accedir a Congressos o Jornades i amb inclusió de temps setmanal dins la jornada laboral para a elaborar sessions.
La Carrera i la Promoció Professional també han de servir per a que TOTS els col·lectius puguin accedir a òrgans de gestió independents amb els seus respectius coordinadors i supervisors, dins d’una aposta de futur i no conformar-nos amb responsables que desconeixen la realitat de las professions que no son les seves dintre de la Sanitat.
Incentivar a un treballador no passa únicament per realitzar una petita pujada de sou (que desapareix si està de baixa), sinó per permetre-li un fàcil accés a la formació, una valoració objectiva traduïda en poder accedir a llocs de mes o diferent responsabilitat i un salari base digne amb el qual no haguem de fer “jocs de màgia” per arribar a final de mes.
En P.I.T.A.S. som conscients que hi ha coses que son manifestament millorables en l’àmbit de la negociació en aquest Hospital i per això aportem idees i crítiques que han de ser preses en compte per poder revitalitzar i il·lusionar a les persones que fan que això funcioni.

Salutacions a tothom, pitas.santpau@gmail.com
http://pitas-santpau.blogspot.com/

No hay comentarios: